Eliza Dent

Eliza Dent

Eliza Dent (0)

Ordinance me kualitet te larte ne fshatin Bojane

Dr. Ibrahim Krosi

Dr. Ibrahim Krosi (0)

Njëri nga intelektualët më të  shquar të Dërvendit të Shkupit, Dr. Ibrahim Krosi u lind më 10 janar 1942 në fshatin Rashçe, në një familje ku dija dhe arsimi ishin

Lirim Zendeli

Lirim Zendeli (0)

Zendeli nga Bojana, “Schumacheri” shqiptar! Talentet shqiptare vazhdojnë të shkëlqejnë në Evropë dhe atë në sporte të ndryshme. Njëri ndër ta është Lirim Zendeli nga  Dervendi Shkupit Poashtu nga Bojana,
Selim Imeri

Selim Imeri (0)

Selim Imeri Figura dhe personaliteti i një atdhedashësi të madh 1927 – 1988 Selim Imeri, ose me saktë Selim Bojana, padyshim se është figura më e shquar dhe më e

Mjekesija Islame

Mjekesija Islame (0)

HIXHAMEJA DHE PRAKTIKA E PROFETIT ALEJHI SELAM ! Definicioni i hixhamit (cupping) Fjala "el-haxhm", prej nga rrjedh fjala hixham në gjuhën arabe d.m.th. thithje (mess). Pra, kjo është metodë terapeutike
Medreseja Isa Beu

Medreseja Isa Beu (0)

Shkolla e Mesme Islame “Medreseja Isa Beu” është shkollë e orientuar profesionale dhe bën pjesë në

Qendra Kulturore El-Kalem

Qendra Kulturore El-Kalem (0)

Arnaqi e Poshtme, Qendra Kulturore ‘’El-Kalem’’ është organizatë joqeveritare. Me 18.01 2003 në bazë të nenit

Dauti Komercë

Dauti Komercë (0)

KRENARË!Kompania më e suksesshme shqiptare në Maqedoni u shpall Dauti Komerc nga Bojana. Çmimin e parë
Qemal Skënderi

Qemal Skënderi (0)

Qemal Skënderi (shkurt 1922-29 shtator 1995) ishte atdhetar dhe luftëtar shqiptar. Qemal Skënderi lindi në shkurt

Majrsevajni te dritarja e Dervendit!

Majrsevajni te dritarja e Dervendit! (0)

Kjo dritare, ka për qëllim të informon opinionin e gjerë shqiptarë  në Maqedoni, pjesa në mes

Kuzhina

Kuzhina (0)

Filet pule me spanak Filet i prejmë në mes në mënyrë që të krijohet si një
Komuna E Sarait

Komuna E Sarait (0)

Komuna e Sarajit shtrihet në pjesën veriperëndimore të qytetit të Shkupit. Kufizohet me komunën e Gjorçe

Bashkësia Lokale e Bojanes

Bashkësia Lokale e Bojanes (1)

BOJANA PO NDRYSHON! Kjo është LOGO zyrtare e Bashkësisë Lokale. Cdokund ku do ta hasni këtë
Dr .Zekerija Ef. Bajrami

Dr .Zekerija Ef. Bajrami (0)

Dr. Zekerija Bajrami, u lind në vitin 1952 në fshatin Bojanë, rrethi i Shkupit. Mësimet fillestare